phone.png mail.png fb.png

Groepsactiviteiten

Scouting Amby heeft een rijke historie wat betreft groepsactiviteiten. Veel activiteiten zijn al decennia oud. Onderstaand een korte opsomming over de groepsactiviteiten die Scouting Amby (jaarlijks) organiseert.

Rommelmarkt

Bijna 50 jaar was de tweede zondag van september een begrip in Maastricht en omstreken. De jaarlijkse rommelmarkt van Scouting Amby. Voorheen de grootste niet commerciële rommelmarkt van Maastricht. Het succes waren de uit gesorteerde kramen met spullen gecombineerd met gezellige muziek en hapje en drankje. Bezoekers kwamen van heinde en verre naar Amby voor onze rommelmarkt. Toen Amby nog niet zo groot was werden alle spullen huis-aan-huis opgehaald. Door de toename van het aantal huishoudens in Amby is dit later omgezet in twee brengacties. Helaas is in aan deze traditie in 2017 een eind gekomen. De hoeveelheid werk in relatie tot de opbrengst waren door de toenemende concurrentie niet meer in balans.

Sinterklaasintocht

Al vele jaren organiseert de oudste speltak van Scouting Amby samen met de Ondernemersvereniging Amby de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Amby. Voor de ontvangst van alle kinderen in de Amyerhoof gaat Sint eerst nog langs bij de oudere bewoners in de zorgcentra in Amby. Een mooie maatschappelijke traditie!

Kerstbomenverkoop

De maand december staat volop in het teken van de kerstbomenverkoop. Een financiële actie die inmiddels ook al heel wat jaren mee gaat. Onze kerstbomen worden door vrijwilligers een week voor de actie zelf gerooid in de Ardennen en vervoerd naar Amby. Daarmee worden mooie, verse bomen gegarandeerd.

Carnavalsbal

De zaterdag voor carnaval organiseren de Explorers het jaarlijkse carnavalsbal. Nog één van de weinige in Amby. Tijdens het bal roept Scouting Amby haar eigen prinsenpaar uit, bestaande uit een Welp en Kabouter. Carnavalsvereniging de Sjlaaibök is ook present met haar beide prinsenparen. Samen met broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s van de leden is een gezellige avond gegarandeerd.

Oliebollenactie

Al meer dan 60 jaar (!!) verkoopt Scouting Amby tijdens halfvasten eigen gebakken oliebollen. Het gebouw wordt omgetoverd tot bakkerij en al vroeg in de ochtend wordt het eerste deeg gedraaid. Vroeger diende deze lekkernij om aan te sterken tijdens de strenge winters en om vastende inwoners een hart onder de riem te steken. Nu vooral omdat zo’n vers gebakken oliebol zo ontzettend lekker is.

Traditiegetrouw komen alle leden, van klein tot groot, aan de Ambysche deuren met vers gebakken oliebollen.

Groepsweekend

Eén keer per drie jaar gaat de hele groep samen op weekend. Tijdens dit groepsweekend gaan alle leden, van Bevers tot Pivo’s/Roverscouts, leuke scoutingactiviteiten ondernemen. Het weekend staat altijd in het teken van een thema.

Groepskamp

Eenmaal per vijf jaar, tijdens een jubileumjaar gaat de hele groep samen op kamp. Dit groepskamp vindt vrijwel altijd plaats in het buitenland. Een hele week gaan leden samen aan de slag met diverse scoutingactiviteiten. Dit kunnen zowel leeftijdsspecifieke activiteiten zijn, maar wordt bijvoorbeeld ook samen gestreden tijdens een sportdag. Eén van de hoogtepunten van het kamp is de vrijdagavond waar de leden een heuse feestavond (bonte avond/playbackshow) krijgen voorgeschoteld. Net zoals het groepsweekend vindt ook het groepskamp altijd plaats in een thema.

 

Wil jij een bijdrage leveren aan één van deze activiteiten of lid worden van onze gezellige scoutinggroep, neem dan contact met ons op via het contactformulier.