phone.png mail.png fb.png

Verkenners groep 7-8

Wie zijn we ?

De Verkenners zijn enthousiaste jongens in de leeftijd van 10 tot 12 jaar oud. Ons doel is om samen veel plezier te maken en op basis van het scoutingspel veel te leren. 

Wat doen wij zoal?

In principe worden onze programma’s verzorgd door ons stafteam. Het programma is gevarieerd en is dusdanig opgebouwd dat iedereen zich er wel in kan uitleven. Zo zijn we regelmatig in het bos te vinden, houden we van actieve droppings, zijn we vaak druk in de weer met het maken van een kampvuur of ontdekken we de mogelijkheden van pionieren. Natuurlijk zijn we ook aanwezig bij groepsactiviteiten en financiële acties voor de gehele scoutinggroep. Ook gaan we tweemaal per jaar op weekend en in de zomer gaan we op kamp.

Spel van Verkennen
Het belangrijkste doel van Scouting is het leren zelfstandig te worden door avontuurlijke uitdagingen tijdens survival in de natuur. Daarbij leren de scouts om samen te werken en leiding te geven, doordat ze in kleine vaste groepjes werken met hun eigen aanvoerder. Verder heeft Scouting als principes een zelfstandige manier waarop scouts werken, leren door interesse in plaats van competitie en nadruk op het individu in plaats van de groep. Deze pedagogische doeleinden behoren voor de scout verborgen te zitten in een aantrekkelijk spel. Scouting kent ook een aantal positieve morele regels die vooral gebaseerd zijn op hulpvaardigheid. Omdat echte survival in de praktijk van een moderne samenleving moeilijk is uit te voeren, ligt de nadruk in de praktijk op een breed aanbod van spelen, activiteiten en sporten.
 

Zomerkamp
Eenmaal per jaar gaan we op zomerkamp, meestal in het begin van de grote vakantie. Het zomerkamp is bij voorkeur in het buitenland. Zo zijn we vaak te vinden in de Belgische Ardennen. De woeste rotsen, meanderende riviertjes en uitgestrekte wouden van de Ardennen vormen het perfecte decor voor een actief Verkennerskamp!

Clubdag

Deze speltak draait op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.