phone.png mail.png fb.png

Welpen groep 4-6

Wie zijn we ?

De welpen zijn jongens van 7 tot 10 jaar. Het basis spelthema is het Jungleboek. De hoofdpersoon is een peuter die zijn ouders kwijt raakt en verdwaald in een grote jungle. Mowgli is de zoon van een houthakker. Hij kan nog amper lopen als hij verdwaald en door de tijger Shere Khan word achtervolgd. In zijn vlucht stuit hij per ongeluk op het hol van een wolvenfamilie. Mowgli word in bescherming genomen door vader en moeder wolf. Hij word opgenomen in hun eigen nest en ze voeden hem op met hun eigen jongen, de welpen.
Samen met andere rimboedieren beleeft Mowgli avonturen. De hoofdpersonen die tijdens onze clubavonden meedraaien kunnen zijn: Akela, Baloe, Bagheera en Raksha.

Wat doen wij zoal?

Wij doen veel verschillende activiteiten. Zo hebben wij twee keer per jaar een insignewerk. Dan werken de welpen 2 opkomsten in een bepaald thema. Hebben ze dit insignewerk goed uitgevoerd, dan krijgen ze het bijhorende insigne dat ze op hun Scoutfit mogen naaien. Ook doen wij regelmatig bosspel, lopen tochten en doen spellen in het gebouw. Ook werken wij in ‘nesten’. Dat zijn groepjes die het hele jaar door hetzelfde blijven, zodat wij niet altijd groepen hoeven te maken. Onze oudste welpen (nestleiders) zorgen dat hun nest in orde is, vertellen de stafleden of iedereen aanwezig is en krijgen af en toe extra taken. Eenmaal per jaar gaan we op zomerkamp, meestal in het begin van de grote vakantie.

Clubdag

Deze speltak draait op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur.